Boeken en Ebooks door Henk de Kruyff

Boeken die ik in eigen beheer uitgeef:

De site waar mijn activiteiten als creatief schrijver te vinden zijn is The delicate art of noise pollution. Ik schrijf veel in het Engels maar ook in het Nederlands. Hieronder volgt een bloemlezing van mijn boeken.

    • Lunar, het autootje op de maan: Dit kinderboek, geïllustreerd door kinderen, is een heerlijk (voor)leesboek voor kinderen vanaf groep 3.
    • Vuilnisbakkenras: Dit boek vertelt het verhaal van Pluk, de Jack Russell terriër en hoe hij mijn denken over het opvoeden van honden heeft veranderd. Zijn geduld, eigenwijsheid en doorzettingsvermogen lieten mij zien dat de traditionele manier niet de goede was. Daarnaast komen er in het boek veel andere karakters voor die tijdens het leven van Pluk hun rol hebben gespeeld. Maatjes en vijanden, de kleine terriër heeft een druk leven gehad. Een leven waar je een boek over kan schrijven! Verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

There’s no such thing as writer’s block. That was invented by people in California who couldn’t write.

Terry Pratchett

  • De Mammoetrijder en andere Verhalen: De vierde korte verhalenbundel van mij en de eerste in het Nederlands, verkrijgbaar bij o.a. Bol.com. De Mammoetrijder en Andere Verhalen transporteert je in ieder verhaal heel even naar een andere wereld. Iedere keer weer anders en iedere keer weer uitdagend. Herkenbaar maar toch anders. Lees over Ge-ort die in een ver vervlogen tijd zijn initiatie tot jager moet afleggen; Of over Sal die zijn dorp ontvlucht na van hekserij te zijn beschuldigd. Na een leven dat vele generaties heeft geduurd ondergaat hij een verrassende transformatie.
  • Thanks a Bunch Reverend Russell: Het Engelstalige origineel van het boek Vuilnisbakkenras.
  • My Point Exactly: Engelstalig boek gevuld met essays over sterk uiteenlopende onderwerpen. Technologie, filosofie, evolutie en atheïsme zijn slechts een greep uit de onderwerpen. De essays hebben vaak een persoonlijk beginpunt, maar krijgen steeds weer een veel bredere context. Hoewel ook mijn mening in de loop der jaren verandert en nuanceert, zal dit boek je zeker aan het denken zetten.
  • A World Most Strange (paperback): Derde korte verhalenbundel, Engelstalige paperback versie. Dit is een bundel korte verhalen die zich in een vreemde wereld afspelen. Hoewel het meestal werelden zijn die erg op de onze lijken, is het surrealisme nooit ver weg.
  • A World Most Strange (Kindle edition): De Kindle editie van het hierboven beschreven boek.

Eenvoud is niet het kenmerk van de beginner. Het is de duur bevochten stempel van de meester. – Godfried Bomans